top of page
VALPAR
det ska vara tryggt att köpa hund!

Mamarazza´s är ingen stor kennel med många valpar årligen. Min verksamhet sträcker sig till någon eller par kullar per år och det är så jag trivs att ha det. Det ger mig tid och utrymme med varje individ, gammal som ung. Och även om man som valpköpare inte vet det så lägger vi uppfödare mycket tid på kontakten med er! Och det är faktiskt en väldigt rolig och givande del i att vara hunduppfödare.

En annan del som tar många timmar i anspråk är att leta rätt avelskombinationer, rätt hanhund till tiken - vad hoppas jag förstärka och vad vill jag uppnå med nästa generation? Utställningar, hälsoundersökningar som till exempel HD- & ED-röntgen, BPH och andra aktiviteter tar också tid i anspråk.

När jag har valpar till salu kommer dessa annonseras på SKK´s "Köpa Hund". Vill du stå på min valplista så kontaktar du mig via mail eller SMS, vi talar därefter på telefon för att till slut också träffa IRL. 

Välkommen & väl mött!

1922243_10202340473931531_2033407848_n -
Hunden skall finnas med många år. Är du redo?

Har du tänkt igenom ditt valpköp och har allt det praktiska i ordning?

Är du medveten om vad Cane Corso är för ras och och att det är en hund som förväntas ha en stark vaktinstinkt?  En Cane Corso har ofta en reservation mot nya människor. Cane corso passar inte alla och man har ett stort ansvar som ägare av en Cane Corso. 

Din Mamarazza skall röntgas vid lämplig ålder.

Din Mamarazza skall mentalbeskrivas vid lämplig ålder, vi anordnar BPH minst en gång om året!

Detta gäller för SKK-ansluten uppfödare

 Att leverera en vaccinerad, ID-märkt och veterinärbesiktigad hund (intyget får  vara max en vecka gammalt)

 Att inte leverera en valp före 8 veckors ålder

 Att leverera valpen tillsammans med ett köpeavtal från SKK

 Att leverera valpen tillsammans med registreringsbeviset alltså stamtavlan

Köp alltid registrerad hund

Om valparna inte är registrerade så är det något fel - en oregistrerad hund räknas som en blandrashund. Förvissa dig om att föräldradjuren är HD, ED-röntgade, och mentalbeskrivna med officiellt resultat det kan du kan kontrollera själv  på SKK Hunddata.

Kontrollera eller fråga uppfödaren om inavelsgraden på kullen, då det förekommer kullar med hög inavelsgrad. Det kan ha betydelse för hundens hälsa i framtiden.

bottom of page